Hög optimism bland företagarna, är ditt företag redo?

Årets Småföretagarbarometer från Företagarna visar en mycket stark optimism bland Sveriges småföretag efter en tuff pandemi-period. Hur står ditt företag rustat för ökad efterfrågan och högre marknadsaktivitet? Vi på Fedelta står redo för nästa fas!

Konjunkturindikatorn i undersökningen förväntas att stiga på en skala från 0-100 från 37 förra året till 89, vilket är den högsta nivån på tio år. Hela två av tre företag ser nu gynnsamma förutsättningar att expandera.

80 % av företag som haft minskad omsättning under 2020 relaterar detta till negativa effekter av pandemin. En ökad vaccinationstakt och gradvis lättade restriktioner ger goda förutsättningar till en stark återhämtning och 43 % av alla småföretagare räknar med en förbättrad lönsamhet kommande 12 månader medan endast 11 % förutspår en minskad lönsamhet.

Från Fedeltas sida är vi glada över den ökade framtidstron. Många företagare har haft en tuff period och kämpar hårt och en stark återhämtning i ekonomin är välkommen för många.

Vi har den senaste perioden märkt en stark efterfrågan på likviditet för att kunna expandera och skala upp verksamheter, både då det gäller företagslån, kommersiella fastighetslån och fakturaköp. Oavsett hur dina behov ser ut så hjälper vi dig gärna att titta på ditt företags möjligheter. Vi kan utlova en enkel och smidig ansökningsprocess, snabba besked och en kundservice med ett leende på läpparna. Vi finns alltid tillgängliga via vår hemsida men har även personlig service kl 8-21 varje dag.

Somriga hälsningar,

Micael Wiklander,

VD,
Fedelta Företagslån

BLOGG