Myter och sanningar om företagslån

Vi har sammanställt de vanligaste myterna och sanningarna om företagslån! Kan mindre bolag få företagsfinansiering? Är det krångligt att ansöka om företagslån? Vi reder ut!

Visste du att fler än 99 % av Sveriges mer än 1 miljon företag är bolag med färre än 50 anställda? Den enskilt största utmaningen för tillväxt för dessa bolag är finansiering och en tydlig trend är att dessa bolag har svårigheter att få tillgång till traditionell bankfinansiering.

Många av oss på Fedelta Företagslån har själva drivit eget och vi står upp för småföretagare! Mindre företag står för 4 av 5 arbetstillfällen och utgör drivmotorn för svensk ekonomi. Vi vill att du som företagare ska kunna få en schysst finansiering och få förutsättningarna att växa. 

Vi har sammanställt några av de vanligaste myterna och sanningarna kring företagslån:

Nystartade bolag kan inte få företagslån.

Många av våra kunder på Fedelta Företagslån är nystartade företag. Tror vi på affärsidéen och företrädarna så är möjligheterna till lån goda. Däremot kan det vara enklare att få större lånebelopp beviljade när bolaget kan visa upp en bra ekonomisk historik över tid.

Det är krångligt att ansöka om ett företagslån och tar lång tid att få svar.

På Fedelta har vi gjort det enkelt att ansöka och det tar inte mer än ett par minuter att göra en låneansökan på vår webb. Tack vare en digitaliserad och optimerad process kan vi i de flesta fall ge dig ett svar redan inom 24 timmar. I vissa fall kommer vi kontakta dig för att ta in kompletterande underlag.

Du får aldrig prata med en riktig person när du ansöker om ett digitalt företagslån.

Hela vårt team på Fedelta brinner för företagande och entreprenörskap. Vi finns alltid tillgängliga på telefon och pratar gärna och mycket med våra kunder. När det inte är pandemitider och du passerar Borås får du gärna titta upp på en kopp kaffe på vårt kontor.

Det finns många dolda avgifter och kostnader kring företagslån.

En av våra kärnvärden är ärlighet. Vi gillar att hålla det enkelt och vill att du som kund alltid ska förstå vilken totalkostnad du betalar för lånet. Vi har även gjort våra lån flexibla. Vill du lösa ditt företagslån i förtid så gör du alltid det utan kostnad.

Det är högre räntor och avgifter hos Fedelta än hos den traditionella banken.

Det stämmer att bankerna och även ALMI generellt har lägre räntor än aktörer som Fedelta. Det beror i många fall på att bankerna har en lägre riskvillighet och kräver en längre ekonomisk historik på företaget. Vi vänder på varje sten och ibland kan vi säga ja när banken säger nej. Vi tycker bankerna är bra för många och i många fall har våra kunder en kombination av lån från storbanken och Fedelta.

Du är alltid välkommen att kontakta oss gällande finansiering och företagande!

Bästa hälsningar,

Jonathan Oscarsson Dahlén
Head of SME Loans, Fedelta Företagslån

PS. Om du gillar våra artiklar, missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev här och att gilla oss på Facebook och LinkedIn.