Glädjande nyheter 2021 för dig och ditt företag!

Glädjande nyheter 2021 för dig och ditt företag!

Som företagare och entreprenör är det ofta mycket information och nya regler att ta in från Skatteverket och andra myndigheter. Vi på Fedelta Företagslån har sammanställt några viktiga nyheter för 2021 så att du inte missar fina möjligheter för dig och ditt bolag under året. Det kan vara välinvesterad tid att gå igenom dessa!

✔️ Sänkt arbetsgivaravgift när du anställer medarbetare
Detta kan verkligen göra skillnad! Genom det så kallade Växa-stödet kan företag som inte har någon anställd och som anställer sin första person få nedsatta arbetsgivaravgifter i upp till 24 månader. I aktiebolag kan du som företagsledare ha tagit ut lön men företaget får ändå nedsättning för den första utomstående medarbetaren. I stället för ordinarie arbetsgivaravgift på 31,42 % betalar företaget endast 10,21 %. Detta gäller för löner upp till 25 000 kr (på överskjutande del betalar företaget ordinarie arbetsgivaravgift).
För mer detaljer se här

Regeringen har lagt ett förslag om att detta även ska omfatta anställd nummer två och går förslaget igenom väntas detta börja gälla från 1 juli i år.

✔️ Förmånligare att anställa yngre personer
Arbetsgivaravgifterna för personer mellan 19 och 23 år föreslås sänkas under perioden 1 april 2021 till 31 mars 2023.Arbetsgivaravgiften blir för åldersgruppen 19,76 % istället för normala 31,42 %.

✔️ RUT-avdraget utökas
Taket för RUT-avdraget höjs från 50 000 kr per person till 75 000 kr och fler tjänster omfattas. Bland annat kan du nu nyttja avdraget när du lämnar in kläder på kemtvätt och för transporttjänster av bohag från din bostad.

✔️ Slopad ”flyttskatt”
Uppskovsräntan tas bort för att skjuta på beskattningen vid försäljning av privata bostäder. Både befintliga och framtida uppskov omfattas av de nya reglerna. Tidigare betalades 0,5 % av uppskovsbeloppet.

Är du redo att anställa eller expandera så finns vi alltid här för dig som finansieringspartner, oavsett om det gäller ett företagslån eller fakturaköp.

Välkommen att ansöka direkt HÄR eller slå oss en signal på 033-720 11 30

Vi önskar dig en god fortsättning och ett fantastiskt 2021!

Bästa hälsningar, Team Fedelta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *