Nu blir Fedelta Företagslån klimatsmartare

Fedelta Företagslån har inlett ett samarbete med Plantmore.com, ett företag som planterar träd i närområdet för att påverka klimatet i positiv riktning globalt. För varje nyutfärdat lån kommer ett nytt träd planteras. Läs om vårt möte med Plantmores grundare och eldsjäl William Larsson och om hur vi tillsammans med våra kunder kan göra skillnad på riktigt.

Vi har under en längre tid diskuterat internt inom Fedelta hur vår verksamhet kan bidra till ett positivt klimatavtryck. Vi har idag en hållbarhetspolicy som bland annat styr våra resor där vi prioriterar klimatpositiva alternativ som tåg framför flyg och elbilar som tjänstefordon. Genom vårt nya samarbete med Plantmore.com tar vi ytterligare ett steg och låter våra kunder vara med på resan mot ett bättre klimat. 

När jag träffar William Larsson över en kopp kaffe slås jag av hans engagemang och drivkraft att förändra och förbättra världen genom att plantera träd.

Berätta William, hur fungerar Plantmores tjänst till företag?
Samla företaget och välj hur just ditt företag vill klimatinvestera. Många väljer att plantera träd för varje såld produkt eller ta ett helhetsgrepp och plantera x antal träd per år. Det är lätt att komma i gång och det gör skillnad direkt!

Varför är det viktigt att det planeras fler träd?
Träden behövs i både industrin och för klimatets räkning, – vi bygger nya hus, –  tar fram nya tyger, – plaster, – oljor och alternativa drivmedel för specifika industrier. När man miljöskyddar mer behöver man också netto-plantera mer. 

Hur ser samarbetet med oss på Fedelta Företagslån ut?
Kort förklarat planterar Fedelta ett träd för varje nyutfärdat lån, vilket innebär att ni tillsammans med era kunder bidrar med nya planteringar som annars inte skulle ha blivit av. På det sättet skapas nytta, både för miljön och människor. Tack vare Fedelta har Plantmore.com redan kunnat genomföra en första plantering och vi ser fram emot många träd framöver.

Vart planteras träden?
Träden planteras i närområdet, inom EU, närmare bestämt i Litauen, där Plantmore.com garanterar insyn och spårning. Skogen där är väldigt lik den vi har i Norden. Boniteten är helt fantastisk. En global effekt av ett lokalt agerande. Dessutom bidrar vi till arbetstillfällen i en region som verkligen behöver det. 

Intressant, hur kommer det sig att ni inte valt Sverige för trädplanteringen?
I Sverige reglerar lagar och regler nyplanteringar och det är svårt att netto-tillföra (det som planteras hade ändå blivit av). Med vår modell agerar vi i närområdet med global påverkan – och det skapas nya skogar – som inte annars blivit av! 

Från Fedeltas sida känns det väldigt bra att stödja Plantmores vision där “alla parter vinner”. Vi som företag kan ge tillbaka och klimatet påverkas positivt – samtidigt som våra kunder gör det hela möjligt. Vi utmanar alla företagare som vill och kan att inleda ett samarbete med Plantmore.com.

Klimatvänliga Hälsningar,

Micael Wiklander,
VD, Fedelta Företagslån

FEDELTAS PLANTERING