Nytt “Corona-stödpaket” klart!

Nytt ”Corona-stödpaket” klart.

Även om många företag fortsätter att utvecklas väl så har vissa branscher och bolag drabbats hårt av de striktare pandemiåtgärderna med sjunkande kundunderlag och omsättning.
Vi på Fedelta ser positivt på att regeringen nu presenterar ytterligare stödåtgärder för företag som sliter hårt för att hålla sig flytande i dessa extraordinära tider.

Två viktiga nyheter presenterades den 12 januari:

✔️ Permittering på upp till 80 % under januari – mars
Under januari till mars kommer du som arbetsgivare att kunna söka stöd för korttidsarbete upp till 80 % av arbetstiden. Staten står för 75 procent av kostnaden, den anställda behåller 88 procent av den ordinarie lönen och  arbetsgivarens lönekostnad minskar med 72 procent.
Läs mer på Tillväxtverket

Ansök om ett företagslån här!

✔️ Ersättningen för minskad omsättning skruvas upp till 90 %
Med de nya reglerna kan företag som tappat minst 30 % av sin omsättning få statlig ersättning motsvarande 90 % av företagets fasta kostnader. Detta gäller retroaktivt från november 2020 till sista februari 2021.
Läs mer här

Många av oss i teamet bakom Fedelta har själva en bakgrund som företagare och vet hur vissa perioder kan var tuffa och utmanande medan andra bjuder på solsken och framtidstro. Oavsett vilken situation du och ditt företag befinner dig i så står vi alltid bakom dig och finns här som finansieringspartner i alla väder.

Bästa hälsningar,

Team Fedelta genom VD Micael Wiklander

Läs fler spännande blogginlägg nedan!

Klicka här för att komma till sidan för alla blogginlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *