Passar fakturaköp ditt företag? Arjan bringar klarhet!

Fakturaköp, även kallat factoring innebär att ett företag säljer sina kundfakturor, samtliga eller vissa, till ett finansbolag för att snabbt få likviditet och kunna fokusera på kärnverksamheten. Fedelta erbjuder tjänsten sedan ett år tillbaka och har fått fin återkoppling från våra kunder. Gustav hos oss tog ett snack med Arjan Mostafa, Head of Factoring på Fedelta för att reda ut begreppen.

Hej Arjan, hur är det att ansvara för tjänsten Fedelta Fakturaköp?
Det roligaste uppdraget jag haft! Jag har arbetat på en av storbankerna tidigare, vilken har sin charm, men jag gillar verkligen Fedeltas ambition om att vara en flexibel aktör på en annars stelbent marknad. Jag jobbar med många kunder där man snabbt behöver kapital för att till exempel expandera eller nyanställa och som uppskattar att vi har en enkel och tydlig process. Det är fantastiskt kul att se att många bolag satsar framåt just nu!

Vilka bolag passar fakturaköp för?
Många har en bild av att factoring bara handlar om att få ett bättre kassaflöde och likviditet. Givetvis är det en viktig faktor, men för många handlar det också om att slippa all administration och all fakturahantering. Många duktiga företagare kan springa fortare när de i stället kan fokusera helt på att utveckla sin kärnverksamhet.

Vad skiljer Fedelta Fakturaköp från andra aktörer?
Det finns många aktörer på marknaden och flera branschkollegor som är duktiga. Anledningen att jag valde att bli en del av Fedeltas team är för att vi genuint brinner för att hjälpa företagare. Vi ger alla kunder grym service, oavsett om du är en enmansföretagare med några få fakturor per månad eller ett noterat snabbväxande bolag. Alla kunder får en egen handläggare som lär känna verksamheten och personerna bakom, vilket är väldigt uppskattat. Positivt är att vi är långt framme i vår digitala resa och integrerar mot nästan alla affärssystem på marknaden. Vi kan dessutom erbjuda riktigt konkurrenskraftiga priser!

Hur går det till rent praktiskt att komma igång med fakturaköp?
Det är en smidig process i tre steg. I första steget sätter vi upp en tid för ett samtal där vi går igenom bolagets behov och sätter ihop ett avtal. Därefter påbörjar vi integrationen för att automatisera företagets fakturahantering, vilket vanligtvis är klart inom ett dygn. I sista steget är det dags att sälja första fakturan! Här kan du som företagare själv välja om du vill sälja alla fakturor eller ett fåtal vid behov. Vi betalar ut pengarna till ert konto nästkommande bankdag och sedan skickar vi ut fakturan till din kund med tydlig information om att fakturan är överlåten till oss.

Tack Arjan! Du har ju en karriär som fotbollsspelare på elitnivå bakom dig.
Finns det några likheter mellan fotbollen och att arbeta på Fedelta?
Haha, fler än man tror faktiskt. Framgången på fotbollsplanen bygger på förtroende och teamwork. Vi har ett grymt team på Fedelta där alla har olika erfarenheter och bakgrunder och där ingen är rädd för att kavla upp ärmarna. Tyvärr är resten av gänget inga Ronaldos, så vi får hålla oss till företagsfinansiering istället för korpserien.

Är du intresserad av Fedelta Fakturaköp så är du varmt välkommen att kontakta oss eller boka ett telefonmöte direkt i kalendern.

Det är semestertider för många, men vi är redo varje dag och ser fram emot din kontakt.

Varma hälsningar,

Gustav Olsson
COO,
Fedelta Företagslån

BLOGG