Fedelta, ett annorlunda finansbolag på företagarnas sida.

Samtidigt som svenska småföretag står för 80 % av alla nya arbeten upplever 7 av 10 företag att det är utmanande med finansiering och företagslån. Fedelta Företagslån har vuxit kraftigt sedan starten 2018 genom att utgå från företagarnas behov och erbjuda enkel och flexibel finansiering. Vår VD Micael Wiklander berättar om varför vi på Fedelta är ett annorlunda finansbolag.

Visste du att det finns över 1 miljon företag i Sverige och att 99 % av dessa har färre än 50 anställda. Samtidigt står denna grupp av företag för 4 av 5 nya arbeten som skapas i samhället.

Enligt Företagarnas Finansieringsrapport 2021 så upplever nära 7 av 10 företagare att det är svårt att få extern finansiering och företagslån.

Det var detta som var utgångspunkten när jag 2018 grundade Fedelta Företagslån. Jag har de senaste 18 åren drivit flera olika företag inom olika sektorer som marknad, fastigheter, finans och restaurang och har på nära håll sett svårigheterna till en enkel och flexibel finansiering.

Tillsammans med mitt team ville jag genom Fedelta bygga ett nytänkande finansbolag som verkligen står på företagarnas sida och erbjuder finansiering på ett enkelt och smidigt sätt. Nu, tre år senare, är vi en bra bit på väg och har fått ett fantastiskt mottagande från våra kunder att vi lyckats. Många återvänder till Fedelta och rekommenderar oss till andra företagare.

Vad är det då som gör att vi växer snabbt och tar marknadsandelar? Lyssnar vi på våra kunder så är det några faktorer som sticker ut:

 • Enkelhet och snabbhet
  Hos traditionella aktörer är det ofta komplext att ansöka om företagslån. Vi har respekt för din tid och att du ska kunna fokusera på din kärnverksamhet. Tack vare en digitaliserad och effektiv modell för kreditprövning har vi byggt en process där du enkelt kan ansöka om ett lån på ett par minuter. Du får sedan ett snabbt svar, ofta samma dag och kapitalet utbetalt direkt efter beviljad ansökan.
 • Flexibilitet
  Vi vet att läget kan förändras snabbt för dig som företagare. Vill du lösa lånet i förtid, betalar du inget extra för att lösa lånet utan bara för den tid du behöver lånet. Behöver du utöka din kredit så tittar vi skyndsamt på möjligheterna till detta.
 • Tillgänglighet och personlighet
  Våra digitala processer hjälper oss att bli effektiva men vi kommer alltid att vara personliga och tillgängliga. Du når oss på telefon varje dag till klockan 21 och ditt företag får alltid en personlig handläggare som hjälper dig hela vägen.
 • Kreativitet
  Idag arbetar många kreditgivare med helt digitala verktyg för att bevilja eller neka krediter. Vi på Fedelta vet att situationen kan se väldigt olika ut för olika företag och ofta hittar vi kreativa vägar till en lösning. Vi kan inte bevilja lån till alla företag, men vi vänder alltid på varje sten för att hitta en väg framåt.
 • Utökad produktportfölj
  Förutom flexibla företagslån upp till 1 Mkr så erbjuder vi även fakturaköp och fastighetslån från 1MKR till + 100 MKR.

Gemensamt för hela teamet på Fedelta Företagslån är att vi brinner för svenska företagare och deras möjlighet till enkel och smidig finansiering.

Du är varmt välkommen att kontakta oss på telefon 033-720 11 30 eller via webben när det passar dig och vi ser fram emot att få hjälpa ditt företag med finansiering.

Allt gott,

Micael Wiklander,
VD Fedelta Företagslån

blogg