Ett företagslån kan innebära olika för dig som företagare. Många företagare vill växa och utveckla sina företag, andra behöver köpa in nya verktyg medan ett annat företag vill anställa ny personal. Vi ser fram emot att höra från dig!

Syftet med Fedeltas företagslån är givetvis att underlätta för ditt företag och det är viktigt att du alltid överväger lånebehovet och inte ansöker om högre kredit än vad företagets ekonomi tillåter. Hos oss betalar du en fast månadskostnad och kan säga upp ditt lån, när du vill.

Ansök smidigt här!

Vid godkänd låneansökan är vår ambition att betala ut lånet inom en arbetsdag. Bankernas överföringstider och helgdagar kan påverka utbetalningstiden.

Ja. Våra företagslån är flexibla och vi vet att ditt företags förutsättningar kan ändras. Vill du återbetala lånet i förtid kan du göra det och betalar då inte för återstående tid utan bara för varje påbörjad månad. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vi på Fedelta tar en upplysning via UC på företaget. Vi tar även kreditupplysning på företrädarna för företaget samt borgensmännen. 

Ja, vi använder oss utav UC. Det är nödvändig information för oss för att kunna ge dig och ditt företag ett utmärkt företagslån. Ett företagslån som passar er verksamhet och ert behov. 

Din låneansökan behandlas konfidentiellt och säkert och dina uppgifter är trygga hos oss.

Företagslån hos Fedelta.se vänder sig till företag i hela Sverige oavsett bolagsform. Oavsett storleken på företaget eller om det är nystartat eller etablerat så är du välkommen med din låneansökan. Vi arbetar med alla branscher med den uttalade målsättningen att hjälpa duktiga entreprenörer och företagare i deras verksamhet.

Ja, vi kräver inga omsättningskrav för nystartade företag. Det gäller företagslån upp till 250 000 kr. Det krävs naturligtvis också att ni har ett aktivt företag och ett registrerat organisationsnummer.  Företagslån hos Fedelta.se vänder sig till företag i hela Sverige oavsett bolagsform. Oavsett storleken på företaget eller om det är nystartat eller etablerat så är du välkommen med din låneansökan.

Varje enskild ansökan behandlas individuellt. Vi verkar för sunda lån och det viktigaste kriteriet är företagets återbetalningsförmåga.

I vissa fall tvingas vi avslå ansökningar, till exempel på grund av att det sökande bolaget eller dess företrädare har betalningsanmärkningar eller höga skulder. Enstaka betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för beviljad kredit, utan vår ambition är att alltid se till helheten.

En av våra ledstjärnor på Fedelta är transparens och enkelhet. Vi har inga aviavgifter, administrationsavgifter eller andra dolda avgifter utan det enda som tillkommer är en månadsavgift för företagslånet.

Fedelta Finance AB är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen och en auktoriserad revisor kontrollerar och granskar verksamheten.

Våra företagslån är räntefria och i stället betalas en fast månadsavgift varje månad. Utöver denna tillkommer inga dolda avgifter. Månadsavgiften sätts individuellt utifrån vår kreditbedömning.

Du kan när som helst återbetala lånet och betalar då givetvis ingenting för återstående tid utan endast för påbörjade månader.

Nej, avgifterna är helt momsbefriade.

Ja, kostnaden är helt avdragsgill. Man kan välja att bokföra vår administrationskostnad som ränta eller som övrig kostnad. Det beror på hur du som kund vill klassificera avgiften.

Vi vill underlätta livet för dig som företagare. Till skillnad från traditionella banker och låneinstitut har vi istället för pampiga banklokaler och dyra tjänstemän satsat på en automatiserad modell för kreditbedömning. Vår utarbetade process för kreditbedömning gör att vi kan se helheten och bevilja lån på ett smidigt sätt.

På Fedelta har vi respekt för att kapital till investeringar ibland brådskar och vi gör allt för att betala ut beviljade företagslån inom en arbetsdag.

Vi är stolta över att ha en transparent och enkel lösning för dig som företagare. Lånen är helt flexibla och du kan när som helst återbetala lånet utan att betala för återstående tid.

Duktiga företagare förtjänar att bemötas med respekt och ett leende på läpparna och vårt team finns alltid tillgängliga för att svara på dina frågor.

Vi förstår företagets behov. Lånet är flexibelt och du kan när som helst återbetala lånet och betalar då givetvis ingenting för återstående tid. 

Vi håller dig som företagare i handen och hjälper dig att utveckla verksamheten. Våra ledord är nytänkande och flexibilitet. På ett enkelt sätt hjälper vi dig med företagslån och skapar möjligheter för ditt företags framgång oavsett hur litet eller stort ditt företag är eller i vilken bransch du är verksam i.

VÄLJ LÅNEBELOPP OCH ÅTERBETALNINGSTID

Här kan du själv ange önskat belopp och återbetalningstid.Minsta lånebelopp är 25 000 kronor upp till maximalt 1.000 000 kronor. Tiden för återbetalning är mellan 6 och 36 månader. Syftet med våra företagslån är givetvis att underlätta för ditt företag och det är viktigt att du alltid överväger lånebehovet och inte ansöker om högre kredit än vad företagets ekonomi tillåter.

BESKED

När du ansökt om lånet tittar vi på den finansiella situationen för företaget och i vissa fall för företrädarna. Detta gör vi genom en kreditbedömning tillsammans med vår partner UC. Ingen omfrågekopia sänds ut, så kreditkontrollen påverkar inte bolagets eller dina möjligheter till andra lån.

Ofta kan vi basera vårt beslut på de uppgifter du lämnat i ansökan men ibland kontaktar vi dig för kompletterande uppgifter. Ibland tvingas vi tacka nej till låneansökningar.

Oavsett besked strävar vi på Fedelta efter att kunna lämna snabba och tydliga besked till dig som företagare.

UTBETALNING

Vid godkänd låneansökan betalas lånet ut omgående, i de flesta fall inom 24 timmar. Helgdagar och olika bankers öveAnrföringstider kan påverka utbetalningstiden.

Ansök här!

Du kan kontakta oss på flera sätt. Du kan välja att ringa till oss på 033-720 11 30 eller maila oss på kundservice@fedelta.se. 

Våra öppettider är måndag-fredag 8-21 

När du säljer dina fakturor till oss får du snabb tillgång till likviditet och slipper ”agera bank” åt dina kunder. Dessutom minskar vi er fakturaadministration.

Priset sätts individuellt efter en kreditbedömning av ditt bolag. Kontakta oss för att få en offert.

Regress innebär att vi kan be er köpa tillbaka fakturan om fakturamottagaren inte betalat fakturan 30 dagar efter förfallodatum.

Att sälja en faktura med regress ger i regel en lägre kostnad för dig som kund samt snabbare utbetalning till ditt konto vid försäljning av en faktura.

Vi prioriterar enkelhet & snabbhet, därför erbjuder vi endast fakturaköp med regress.

När du säljer en faktura till oss skickas den till mottagaren med en tydlig notering om att fakturan är överlåten till oss.

Vi har tagit fram särskild information som vi hänvisar till på varje faktura. 

Du är varmt välkommen att kontakta oss vid frågor om hur vi hanterar kundrelationer.

Vi inleder en kravprocess med genomgående kundvård i världsklass.

Om kunden inte betalat 30 dagar efter förfallodag så infaller återköp av fakturan (regress).

Vanligtvis inom några timmar men alltid inom 24 timmar.

Fedelta är grundat av entreprenörer för entreprenörer. Teamet bakom Fedelta har själva drivit företag i många år. Vi vårdar ditt varumärke som det vore vårt eget.

HAR DU FRÅGOR?
VI HJÄLPER GÄRNA TILL!