Hur kan Fedelta säga ja när banken säger nej?

De flesta av oss har en relation till storbankerna och de fyller en viktig funktion när det gäller saker som bolån och lönekonton. När det kommer till finansiering av småföretag säger ofta banken nej medan vi på Fedelta i högre grad beviljar finansiering till SME-bolag.

För att röja alla eventuella tvivel vill jag inleda med att konstatera att jag gillar våra storbanker. De är en förutsättning för att samhällsekonomin ska kunna fungera och de är viktiga organ för långsiktig tillväxt.

Innan jag startade upp Fedelta 2019 startade jag och drev under mer än 15 år företag i olika branscher som pensionsförvaltning, fastighet, marknadsföring och fast food. Flera av företagen utvecklades väl och efter några år med goda resultat blev jag uppvaktad av bankerna med lånepropåer och fina villkor. Problemet var att jag i detta läge inte hade behov av likviditet, utan det var i startskedet och under uppbyggnadsfaserna som jag sökte och ofta nekades företagslån.

Med dessa erfarenheter i ryggen föddes Fedelta Företagslån. I dag hjälper vi mängder av företag med företagslån, fakturaköp och fastighetskrediter. När vi beviljar krediter har vi inte bankernas krav med flera årsbokslut utan vi ser till totalbilden och har en förståelse för egenföretagares situation och vardag och jobbar efter devisen ”av företagare – för företagare”.

Fedelta tror vi inte heller på att krångla till saker i onödan. Vi har respekt för att du som företagare vill fokusera på att driva ditt bolag och kräver inte att du ska sitta uppe på nätterna och sammanställa likviditetsbudgetar. I stället har vi gjort det enkelt att ansöka på vår webb eller att ringa oss på 033-720 11 30 varje dag fram till klockan 21.

Vi kan inte garantera att vi beviljar alla ansökningar, men vi ger dig alltid snabba besked och vänder alltid på alla stenar för att hitta en lösning, oavsett om ditt företag behöver låna 50 000 för en marknadskampanj eller 10 miljoner till ett fastighetsförvärv.

Vi ser fram emot att lära känna ditt företag!

Bästa hälsningar,

Micael Wiklander, VD
Fedelta Företagslån

BLOGG