Öka möjligheterna till ett beviljat företagslån. Sex konkreta tips!

Till följd av den starka återhämtningen i svensk ekonomi står många företagare i begrepp att investera eller nyanställa för att skala upp verksamheten. Tack vare moderna och flexibla långivare som Fedelta så har det blivit betydligt enklare att ansöka om lån. Jonathan på Fedelta tipsar här om hur ditt företag kan öka chanserna att få ett företagslån beviljat.

Idag är det enklare än någonsin för svenska företag att ansöka om krediter och en låneansökan behöver inte ta mer än tio minuter att genomföra online.

Fedelta är en annorlunda kreditgivare! Med en bakgrund som entreprenörer står vi upp för svenska företagare. Vi beviljar inte alla ansökningar om lån, men vi vänder alltid på alla stenar för att hitta en lösning för ditt företag. Jonathan har tidigare bloggat om hur man som företagare ska tänka kring att låna till sitt företag. Du kan läsa mer om företagslån här.

Du kan öka dina möjligheter genom att ta del av dessa konkreta tips:

Berätta om ditt bolag och lånets syfte
Du behöver inte skriva en roman eller bifoga en 20-sidig affärsplan men du vinner på att ge kreditgivaren en verksamhetsbeskrivning. Berätta kort vad företagets verksamhet består i och om era planer framåt och vad det specifika syftet med lånet är.

Ange ett rimligt lånebelopp
Det är relativt vanligt att företag i sin ansökan ”tar i för mycket” då man ofta har en bild av att långivaren beviljar en lägre summa. Detta är ofta kontraproduktivt då din ansökan riskerar att avslås då beloppet är för högt i förhållande till företagets förutsättningar. Ange alltid det belopp företaget verkligen är i behov av.

Färska balans- och resultatrapporter
I många fall har det gått rätt lång tid mellan senaste siffrorna i företagets årsredovisning och tillfället för låneansökan. Genom att skicka med aktuella rapporter så får kreditgivaren mer aktuell information och möjligheterna till ett beviljat lån ökar. I vissa fall kan det även vara bra att bifoga till exempel kassarapporter för att påvisa omsättning.

Borgensmän och säkerheter
I många fall förbättras företagets möjligheter till lån och även lånevillkor och ränta i och med att företaget presenterar borgensmän som går i god för företagets återbetalning av lånet. Borgensmän kan vara att aktiva personer i företaget eller utomstående som garanterar återbetalningsförmågan. Det finns även andra typer av säkerheter. Då det gäller lån till fastigheter används ofta pantbrev i den aktuella fastigheten som säkerhet.

Viktiga händelser för företaget
Ibland går det snabbt och specifika händelser kan innebära helt nya premisser för företaget. Kanske har bolaget tecknat ett avtal med en viktig leverantör eller fått en stor order. Berätta om dessa händelser och bifoga gärna avtal.

Prata finansiering med Fedeltas team
På Fedelta tror vi på att vara en digital flexibel aktör som kan agera snabbt men vi tror även på den personliga kontakten. Vi ringer ofta upp dig som företrädare när vi får in en låneansökan. Detta gör vi för att du ska förstå våra tjänster fullt ut men också för att skapa oss en bättre bild av ditt företag.

Stort lycka till med din bolagsresa och vi ser fram emot din kontakt! Du kan alltid ansöka online men vi finns också på telefon varje dag mellan 8-21 för att prata finansiering.

Bästa hälsningar,

Jonathan Oscarsson Dahlén
Ansvarig för SME-lån på Fedelta Företagslån

BLOGG