Succé för Fedelta Fastighetslån. Hur kan vi finansiera ditt projekt?

Sedan ett halvår tillbaka erbjuder vi på Fedelta finansiering till kommersiella fastigheter. Intresset har varit högt för tjänsten och vi har fått ett fint mottagande för flexibiliteten och enkelheten i upplägget. Vi ställde ett par snabba frågor till vår COO Gustav Olsson om bakgrunden till framgången.

Hej Gustav! Du arbetar ju strategiskt med Fedelta Fastighetslån. Hur kommer det sig att tjänsten växer så snabbt?
– Vi lanserade våra krediter till kommersiella fastigheter på bred front för ett halvår sedan och utlåningen ligger hitintills långt över våra prognoser. Vi fyller en lucka på marknaden där vi kan ta snabba beslut kring låneansökningar och där vi lägger ner vår själ för att hitta en lösning till alla kunder, oavsett om det är en mindre fastighetsägare eller ett stort projekt.

Vad är det för typ av fastighetskrediter som svarar för den största utlåningen?
– Det är ju ett brett spann vi erbjuder med lån från 1 Mkr upp till +100 Mkr men hitintills är det lån mellan 2 och 5 Mkr där vi haft de största volymerna och ofta har det handlat om duktiga entreprenörer som ska köpa en fastighet och antingen behöver en kredit utöver storbankens eller mindre fastigheter där vi finansierar totalköpet.

Vad skiljer Fedelta från andra aktörer på marknaden?
– Det finns många duktiga branschkollegor men vi får ofta positiv feedback för vår tillgänglighet, snabbhet och vår tydlighet. Vi svarar i telefon till klockan 21 varje dag och är måna om att finnas till för våra kunder. Ett fastighetslån är lite mer komplext än ett vanligt företagslån då det ofta är en del handläggningstid med pantbrev och eventuella värderingar, men vi har effektiva processer som gör att det handlar om dagar snarare än veckor som hos många traditionella aktörer.

Tack Gustav! Hinner du med någon semester i år?
– Det är så mycket kul som händer på Fedelta framåt och det är riktigt mycket att göra men jag försöker hinna med att fiska och bada med familjen. Sen blir det en hel del glass!

Korta fakta om Fedelta Fastighetslån:

  • Vi erbjuder allt från helhetsfinansiering till nyproduktion, bryggfinansiering, topplån och byggnadskrediter.
  • Lånebelopp från 1 Mkr till + 100 Mkr med indikativ årsränta mellan 5 och 14 %.
  • Du får alltid en personlig handläggare som hjälper dig hela vägen.
  • Fedelta kan erbjuda likviditet genom refinansiering av övervärden i fastigheter i utbyte mot pantbrev.

Läs mer på vår webb, maila oss, eller ring oss.

Bästa hälsningar,

Micael Wiklander,

VD
Fedelta Företagslån

BLOGG