Två sätt att stärka likviditeten för ditt företag på ett okrångligt sätt

Efter ett turbulent år 2020 spirar framtidstron och optimismen återigen hos svenska konsumenter och företagare. Till följd av att efterfrågan ökar inom många sektorer har många företag ett behov av likviditet för att investera och växa. Vi på Fedelta erbjuder flexibel finansiering i form av både företagslån och fakturaköp. I denna artikel tittar vi på vilken av finansieringsformerna som passar bäst för dina behov.

Backar vi tio år tillbaka i tiden så var det en rätt krånglig historia för ett mindre företag att ta ett lån hos sin husbank, speciellt om bolaget inte kunde visa upp ett antal årsbokslut med stigande omsättning och resultat. Dessutom tog handläggningen lång tid och mindre företagslån gav ingen lönsamhet till bankerna på grund av höga hanteringskostnader.

Detta var bakgrunden till lanseringen av Fedelta 2018. Vi förstår och respekterar att företagare behöver fokusera på sin kärnverksamhet och lever i en verklighet där behov av likviditet kan dyka upp snabbt för att till exempel göra en investering, skala upp verksamheten eller anställa för tillväxt. På Fedelta tycker vi om ordet okrångligt; det ska vara lätt att ansöka och få ett snabbt beslut och utbetalning.

Vi erbjuder både företagslån och fakturaköp som finansieringsalternativ och vilken lösning som passar ditt företag bäst beror på olika faktorer.

När passar företagslån bäst?
När du står inför en långsiktig investering med ett tydligt syfte där totalkostnaden är känd kan ett lån vara att föredra. Du får kapitalet utbetalt i en summa och kan genomföra investeringen direkt. Genom att välja en kortare eller längre avbetalningstid kan du styra vilken amortering som passar bäst. Generellt är räntan något lägre för företagslån än för fakturaköp.

Ofta blomstrar företaget snabbare än beräknat och därför kan du lösa lånet hos oss kostnadsfritt i förtid för att slippa onödig ränta.

När passar fakturaköp bäst?
Alla som drivit företag vet att det uppstår situationer när likviditet behövs snabbt samtidigt som behovet är mer tillfälligt. En vanlig situation är att verksamheten växer och att bolaget behöver täcka upp för perioden mellan det att fakturan ställs ut och tills betalning kommer in på förfallodagen. är fungerar fakturaköp, även kallat factoring, som en smidig lösning.

Vi har gjort det okrångligt genom att integrera med de flesta affärssystemen på marknaden och genom att ta bort årsavgifter och andra märkliga kostnader. I stället har vi förenklat processen. Du bokar ett snabbt möte med oss där vi sätter ihop ett enkelt avtal. Därefter är tjänsten i gång och du kan själv välja om du vill sälja alla fakturor eller enstaka vid behov. När avtalet är på plats betalar vi ut pengarna till ert konto nästkommande bankdag och sedan skickar vi ut fakturan till din kund med tydlig information om att fakturan är överlåten till oss.

Vilka företag är kunder hos oss?
Vi har alltifrån mindre enmansföretagare till noterade företag som kunder. Vi finansierar även fastighetsprojekt mellan 1 och +100Mkr genom vår tjänst Fedelta Fastighetslån.

Oavsett om du behöver låna 25 000 kr eller 1 miljon kr eller om du vill sälja ett fåtal antal fakturor eller låta oss sköta hela flödet så får du samma smidiga lösningar och support av oss. Vi älskar att vara digitala men hatar att vara opersonliga. Du får alltid en personlig handläggare och vill du prata finansiering med oss så finns vi på telefon 033-720 11 30 fram till klockan 21 varje vardag. Okrångligt, eller hur?

Vänliga Hälsningar,

Micael Wiklander,
VD, Fedelta Företagslån

blogg